Del på email
Del på linkedin

Strandgade 7

1401 København

Arkitekter besøger Strandgade 7

I sidste uge lagde 16 arkitekter vejen forbi Strandgade 7 til rundvisning og spørgsmål om den igangværende transformation. Besøget var planlagt i forbindelse med afholdelsen af Kunstakademiets Arkitektskoles sommerakademi om bygningskulturens værdi, og hvordan den kan og bør tænkes ind i forhold til en bæredygtig transformation og restaurering.

En stor gruppe arkitekter iført neongule veste og hjelme bevægede sig i sidste uge rundt i de rå lokaler og gange på Strandgade 7. Turen startede i kælderen og gik gennem etagerne hele vejen til ejendommens tag og blev ledet af projektleder Margrethe Kabell Christensen, der, foruden at vise vej, løbende svarede på spørgsmål fra de deltagende arkitekter. 

”Formålet med rundvisningen var et give deltagerne et indblik i processen, hvilke undersøgelser og analyser der er blevet lavet forud for projektets opstart og selvfølgelig at vise dem byggepladsen, og hvor langt vi er nået,” fortæller Magrethe Kabell Christensen.

Sommerakademiets tema ”Bygningskulturens værdi” fokuserer på transformation og renovering af eksisterende byggerier med særlig fokus på det historiske og kulturelle, og her er Strandgade 7 et oplagt eksempel på en transformation, hvor disse elementer er tænkt ind. 

”I ombygningen af Strandgade 7 har vi fokus på andet end blot det byggetekniske. Til trods for at ejendommen hverken er fredet eller bevaringsværdig, har vi fået udarbejdet en særskilt bevaringsplan for at værne om den kultur og historie, som ejendommen emmer af,” forklarer Margrethe Kabell Christensen og fremhæver blandt andet ejendommens stringente og tidstypiske elementer så som facadeelementerne med søsten, vinduerne med de slanke vinduesrammer og ejendommens konstruktion, som består af et søjle-bjælkesystem: ”Det er blandt andet sådanne elementer, der gør, at arkitekter finder ejendommen særlig interessant.” 

De kulturelle og historiske aspekter giver sig ikke blot til udtryk i konstruktion, formsprog og materialevalg, men også i området, hvor ejendommens markante placering har en vigtig rolle i samspillet med det omkringliggende miljø. 

”I kombination med Udenrigsministeriet på den modsatte side af Torvegade har ejendommen en central funktion i den byport, som skabes til Christianshavn og Amager,” afslutter Margrethe Kabell Christensen. 

Det er ikke første gang, at arkitekter og studerende ved Kunstakademiets Arkitektskole viser interesse for Strandgade 7. I starten af året satte 25 studerende fokus på ejendommen og den igangværende transformation i deres afsluttende semesterprojekt. Læs mere om det her

Læs også