Del på email
Del på linkedin

Strandgade 7

1401 København

Fra kontor til hotel  –       Strandgade 7 går ny spændende fremtid i møde

Den ikoniske christianshavner, Strandgade 7, skal ombygges til hotel, hvilket betyder en gennemgribende renovering og ombygning af ejendommens i alt 33.000 m2.

Den karakteristiske bygning på godt og vel 33.000 m2 med den fire meter høje betonmur langs Torvegade er under forvandling. Et tilbageblik i tiden viser, at Ørkenfortet, som ejendommen også kaldes blandt christianshavnerne, blev opført i årene 1957-62 af arkitekt Palle Suenson som hovedsæde og administrationsbygning for skibsværftet B&W.

Ørkenfortet under opførelse ved Knippels Bro i 1957-1962.
FOTO: Per Pejstrup / Ritzau Scanpix
 
Den fortlignende arkitektur var tidstypisk for perioden, hvor modernismen tegnede en retning med rene former, lige linjer og flade tage. Væk var udsmykninger og dekorationer på facaden; nu skulle funktionaliteten være i højsædet. I perioden kom der også nye byggematerialer til. Ejendommen er således et typisk byggeri fra 50-60’erne opført i stål, beton, glas og i moduler, som var enkle og lette at masseproducere.
Ejendommen har gennem tiden haft forskellige lejere og ejere. B&W solgte i 1980 ejendommen til Privatbanken, som etablerede sit hovedsæde her. Privatbanken skiftede siden navn til Unibank i 1990 og blev i 2001 til Nordea. I 2017 fraflyttede banken efter 21 år på adressen.
 
ATP Ejendomme har ejet Strandgade 7 siden 1995 og sammen med NCC, som har vundet totaletreprisen, har de sat gang i et omfattende renoveringsprojekt, som Arkitema Architects har tegnet skitsen til. Med respekt for ejendommes karakter og egenart vil bygningen blive moderniseret, samtidig med at den skifter funktion fra bankhovedkvarter til hotel.
 
Åbenhed og transparens
I 2018 fik ATP Ejendomme grønt lys af Københavns Kommune til at renovere og ombygge Strandgade 7. Det overordnende ønske var at skabe et mere åbent og transparent udtryk samt flere publikumsvendte funktioner. Det sker blandt andet med en transparent tilbygning øverst på bygningens betonbase, der indrettes til hotelværelser, samtidig med at stueetagen udvides mod Torvegade. Her etableres restaurant, reception og en konferencefaciliteter . Med ombygningen følger også en nybygget trappe fra Knippelsbro, som skaber en direkte forbindelse til havnepromenaden og hotellets offentligt tilgængelige restaurant, café og bar ved kajkanten. Fra gaden bliver der kig til kælderen, som indrettes til hotellets køkken, fitnesslokale mm. På hjørnet af Torvegade og Strandgade etableres et særskilt butikslejemål.  
 
Kom med ind bag murene 
Lige nu står Strandgade 7 ’strippet’ i rå beton, efter nedrivnings- og saneringsarbejdet har fjernet al inventar, tapet og skillevægge. Kom med ind bag murene og tag en 3D-rundtur på 6. sal. Klik på tegningen efter den har loadet. 
Projektet hæver baren for digitalisering

Læs også

Kranarbejde i Torvegade

I forbindelse med opsætning af en tårnkran vil der i perioden fra torsdag den 7. november til mandag den 11. november blive arbejdet med kran

Læs mere