Share on email
Share on linkedin

Strandgade 7

1401 København

Skurbyen skyder i vejret

Langs Knippelsbrogade er monteringen af byggepladsens skurby, der blandt andet skal rumme frokoststue, kontorer, mødelokaler og omklædningsfaciliteter, ved at skyde i vejret – bogstavelig talt.

Med en stor kran er i alt 29 skurmoduler denne uge blevet løftet op og svejset fast på en høj stålkonstruktion, hvor de skal fungere som skurby de næste 20 måneder, mens ombygningen af Strandgade 7 står på. Foruden receptionsområde, kontorer og mødelokaler kommer skurbyen også til at rumme omklædningsfaciliteter med bad og toilet samt en stor frokoststue til håndværkerne.

”Skurbyen rummer ikke blot faciliteter, den fungerer også som samlingspunkt for de godt 170 personer, der arbejder på projektet og er et sted, hvor vi kan mødes på tværs af arbejdsgrupper og fagligheder”, fortæller Kasper Vilman Pedersen, der er projektets logistikansvarlige.

En atypisk konstruktion
Den centrale placering i København, gør pladsen omkring ejendommen en anelse trang, og der er derfor tænkt kreativt i konstruktionen af skurbyen for at få den til at passe ind i de omkringliggende forhold.

”Vi har valgt at bygge i højden for at optimere pladsen mest muligt. Med skurmodulerne løftet fra jorden har vi sikret, at trafik, både i og uden for byggepladsen, kan bevæge sig langs ejendommen på Knippelsbrogade”, fortæller Kasper Vilman Pedersen og tilføjer, at der under skurbyen både er plads til, at der kan køre lastbiler, og til at to biler kan passere hinanden.

De 29 skurvogne er placeret i tre lag med 13 moduler i henholdsvis første og andet lag og tre moduler i det øverste lag, hvor der også etableres en terrasse med kig til kanalen. Skurbyens mange moduler forbindes af en gangbro omkring hele første lag samt trapper i begge ender, som fører fra gadeplan til øverste lag.

De næste par uger går med at få de sidste installationer og indretningen på plads, inden skurbyen er klar til indvielse i starten af august.

Læs også

Omlægning af Torvegade

I forbindelse med at bastionen skal bankes ned, har der været behov for at udvide byggepladsen og inddrage en del af Torvegade til arbejdsområde. Det

Læs mere

Arkitekter besøger Strandgade 7

I sidste uge lagde 16 arkitekter vejen forbi Strandgade 7 til rundvisning og spørgsmål om den igangværende transformation. Besøget var planlagt i forbindelse med afholdelsen

Læs mere

Etablering af lysgård

En del af det igangværende nedrivningsarbejde udføres for at gøre plads til en lysgård, der skal sikre dagslys til de kommende hotelværelser. Frem til årsskiftet

Læs mere